Home

Vervolg COVID-19 beperkingen

Het geplande transport van vijf grote trucks voor komende 1 oktober 2020 is gecanceld.

De chauffeurs waren er klaar voor, trucks geregeld en deels geladen. Heel veel medische duurzame hulpgoederen, zoals bedden, matrassen, rollators, schoolmeubelen en verpleeg goederen. Spullen die nu bikkelhard nodig zijn in de regio Sumy in Oost-Oekraïne waar het transport naar toe zou gaan.

Tot het allerlaatste moment hebben we info verzameld omtrent de corona regelgeving. Ambassades, RIVM, thuisquarantaine, het heeft ons noodgedwongen moeten doen besluiten om niet te gaan. Ook de niet in te schatten veranderingen in de wetgeving tijdens de reis van 12 dagen is groot.

Daar komt  voor ons nu een heel andere uitdaging bij.  We hebben zoveel goederen die nu tijdelijk opgeslagen moeten worden dat onze opslagruimte te klein is. Heeft u tijdelijk wat opslagruimte vrij of weet u iemand die dit heeft, geef ons een berichtje. Het liefst in de omgeving van Meierijstad.

Laatste nieuws: opschorting hulptransport van 2 april en verpleegbedden bestemd voor Oekraïne zijn  teruggebracht naar Harting-bank en Medipoint voor Coronapatiënten.

Zie ook FACEBOOK onder meierijstadhelptoosteuropa.

Nu beschikbaar: de film van het humanitair transport nummer 7 van TV Meierij.. Een aanrader om het verschil met Nederland te zien, maar ook het verschil binnen Oekraïne zelf. Een reiservaring van Jeanne Wouters in beeld gebracht.

 

Kringloop den Einder doneert € 1.250 aan Meierijstad Helpt

Graag maken we gebruik van uw wens om de buurlanden van de EU te helpen!

Stichting Meierijstad helpt (Oost Europa) zorgt met het inzamelen van materiaal, materieel en sponsorgelden voor één provincie in Oekraïne ter grootte van Nederland.

                 

Geregistreerd bij:

KvK:     62328379                    CBF Erkend Goed Doel
ANBI:  854770173                  Geef:  9182